Stavební spoření 2011

Téměř pět milionů lidí v naši republice má stavební spoření. Změny se týkají nejen nových smluv, ale i těch, kteří už u stavebních spořitelen smlouvu mají.

Dochází:

  • Snížení státní podpory na 2 000 korun Je to maximální dosažitelná částka (10% z naspořené částky 20 000 připadající na daný rok)
  • Zdanění úroků z vkladů sazbou 15%. (zrušení daňové vyjimky)
  • Zdanění úroků ze státní podpory sazbou 15%
  • Zdanění tzv. úrokového zvýhodnění 5 %. Týká se starších smluv s tzv. úrokovým zvýhodněním, které bylo vázáno na podmínku, že si klient nevezme úvěr. Zdanění se provede v okamžiku připsání na účet klienta, a týká se výše úrokového zvýhodnění poskytnutého zacelou dobu spoření.

Ministr financí Miroslav Kalousek vysvětluje: "Naší snahou je snížit míru státní podpory tak, aby stavební spoření už nebylo tak výrazně zvýhodněným produktem na finančním trhu. Druhým důvodem ke snížení státní podpory je úspora veřejných peněz". Díky snížení podpory ušetří v rozpočtu ročně šest miliard korun.
Stavebním spořitelnám se snížení státní podpory spoření nelíbí. Tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý varuje: "Systém stavebního spoření může fungovat dál, ale bude z něj financováno méně úvěrů."

Články ze stavebnictví

  • Rekonstrukce koupelen

    Rekonstrukce koupelen

    V panelových sídlištích už koupelna dávno dosloužila. Její užitná doba plánovaná na čtyřicet let, je dávno pryč. Jste-li rozhodnuti k rekonstrukci, ale nemůžete se zorientovat

    číst více
  • Chytrá izolace - snižuje spotřebu energie

    Chytrá izolace - snižuje spotřebu energie

    Zateplení izolační pěnou Icynene® - snižuje tepelné ztráty. Tepelně izolační dvousložkový pěnový materiál s otevřenou buněčnou strukturou.

    číst více
  • Závlahové systémy

    Závlahové systémy

    Pomáhají udržet krásný vzhled zahrady po celý rok. Dodávají Vašim rostlinám zálivku na správné místo, ve správném množství, kvalitě a v pravý čas.

    číst více
  • Osvětlení místností

    Osvětlení místností

    Osvětlení je důležitým faktorem toho, jak vnímáme prostředí, které nás obklopuje. Světlo má pozitivní vliv na naší psychickou pohodu, dává pocit pohodlí, bezpečí, klidu..

    číst více
  • MARMOLIT

    MARMOLIT

    Jednoduše zpracovatelná dekorativní omítka použitelná na venkovní i vnitřní plochy - sokly, portály, pilíře, sloupy i na zateplovací systémy. Obsahuje organické pojivo a je připravená k přímému použití.

    číst více
  • Poradenství a návrhy v oblasti světelné techniky

    Poradenství a návrhy v oblasti světelné techniky

    Pro správné provedení výpočtu osvětlení je třeba znát rozměry a výšku místnosti, použité materiály, barvy stěn, podlah a stropů. To vše má vliv na odrazy světla.

    číst více
  • Skylink

    Skylink

    Zavedení servisního poplatku. Česko-slovenská firma Skylink poskytovala všechny služby, které se týkají příjmu satelitní televize bezplatně.

    číst více
  • Rekonstrukce (stavebnictví)

    Rekonstrukce (stavebnictví)

    Rekonstrukce je v architektuře a stavebnictví výraz pro fyzický návrat ke staršímu nedochovanému stavu nebo pro znázornění takového stavu (kresebná rekonstrukce zaniklé podoby hradu).

    číst více
  • Chraňte okapy proti zamrzání

    Chraňte okapy proti zamrzání

    V posledních dvou letech jsme si zvykli na mírný průběh chladných měsíců. Nebylo nutné přemýšlet nad opatřením, které by chránily okapové systémy.

    číst více
  • Program Zelená úsporám má nejistou budoucnost

    Program Zelená úsporám má nejistou budoucnost

    Zateplování bytů a domů se státním příspěvkem, má nejistou budoucnost: pokud bude pokračovat i v budoucnu, pak jen omezeně řekl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

    číst více
  • Plány na zvýšení DPH zvednou zájem investorů

    Plány na zvýšení DPH zvednou zájem investorů

    Ministr financí Miroslav Kalousek a návrh sjednocení sazby DPH na 20% znamená, že se zvedne daňové zatížení..

    číst více
  • Stavební spoření 2011

    Stavební spoření 2011

    Téměř pět milionů lidí v naši republice má stavební spoření. Změny se týkají nejen nových smluv, ale i těch, kteří už u stavebních spořitelen smlouvu mají.

    číst více
  • Solární elektrárny

    Solární elektrárny

    Jak získat elektrickou energii ze sluneční energie? Co je to palivový článek, sluneční tepelná elektrárna? Jak to bude vypadat v budoucnosti?

    číst více
  • Žárovka - zákaz prodeje

    Žárovka - zákaz prodeje

    Žárovka je jednoduché zařízení k přeměně elektrické energie na světlo. Funguje na principu zahřívání tenkého vodiče elektrickým proudem, který jím protéká.

    číst více
  • Program Zelená úsporám

    Program Zelená úsporám

    Zelená úsporám slibuje rozdat do roku 2012 až 25 miliard Kč mezi 250 000 domácností. V průměru vychází 100 tis. Kč na jednu realizaci. V roce 2010 - 2012 jde až o 15 miliard korun.

    číst více

Rychlý kontakt

LuSo plus, s.r.o.

Střelnice 1093/19,
628 00 Brno - Líšeň

IČO: 26952751
DIČ: CZ26952751

Tel.: +420 544 217 656
Mobil: +420 603 442 195

Novinky

HLEDÁME ZAMĚSTNANCE - pozice zedník, pomocný stavební dělník
18.06.2015

Nabízíme práci v dobrém kolektivu, na plný pracovní úvazek. Místo práce v Brně a blízkém okolí. Pracovní smlouva na dobu určitou se zkušební lhůtou 3 měsíce.
číst více

ČSÚ - vývoj stavební produkce v číslech
07.08.2013

V květnu 2013 došlo ke snížení stavební produkce v pozemním stavitelství o 4,7 % a inženýrském stavitelství o 6,8 %. Údaje za červen roku 2013 budou zveřejněny 19. 8. 2013.
číst více

Stavební spoření
07.05.2013

Jedná se o druh spoření pro fyzické či právnické osoby, kde jsou ukládány finanční prostředky u vybrané stav.spořitelny. V průběhu spoření lze čerpat státní podporu. Po ukončení získává nárok na úvěr ze stavebního spoření s pevnou úrokovou sazbou.
číst více